2019. március 23., szombat

Operettmajom



A laikus blogírót furcsa látvány fogadja a Sík Ferenc próbateremben. A rendező és színészei erős karkörző mozdulatokat végeznek, bemelegítenek. „Bioventilátor.” – oldja fel a látványt Perényi Balázs, látván a belépők értetlen reakcióit, majd összekapaszkodva kört alkotnak és tágítják, amíg az izmok, végtagok engedik. „Vigyázzatok, el ne engedjétek egymást!” Csapat- és bizalomépítés, fizikai regeneráció – több cél egyesül a mozdulatokban.


A következő pillanatban az első bejegyzésben említett míves bábok után egy gigantikus majom kel életre. Pontosabban kelti életre 5 színész. A papírmasé végtagok együtt mozdulnak, a majom ugrik, kézen áll, sőt képes egy kézen is állni.

„Arra van esély, hogy lejöjjön a lépcsőn?” – kérdi Balázs bizakodva. „Gyermekkori vágyam, hogy operett lépcsőn jöjjön le egy majom.”

És láss csodát, a kezek, lábak összerendeződnek, és a papíremlős pillanatok alatt Honthy Hannát megszégyenítő eleganciával lépdel le a lépcsőfokokon.

Kis Veronika tüsszentésére Perényi azonnal lecsap: „Meg is fáztál! Tök jó! Ez az igazi Sztanyiszlavszkij!” 

Végül egy kis spoiler-szerű érdekesség: blogíró elgondolkodik a következő írói instrukció megvalósításán: A Madárdal-árus megenyhül, Han Solo lesz egy pillanatra a Jedi visszatérből, Humphrey Bogart lesz a Casablancából – már a jófej Rick.



Látva a társulatot, nyugtázza magában: ezt is megoldják.

Varga Tamás írása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése