2014. március 31., hétfő

Apa kezdődik


Ezzel fogadott reggel a kisebbik fiam. Igen, gondoltam büszkén, a gyermek már tudja, hogy mától indul be teljes gőzzel a drámaíróverseny. Majd némileg csalódott félmosollyal vettem tudomásul, hogy a Lego Chima legújabb epizódjára gondolt. Egyébként ebben a műalkotásban motoros lego krokodilok harcolnak egymással. Érthető, nem? Ekkor eldöntöttem, hogy vasárnap 15.00 órakor mindenképpen elviszem az Ibsen stúdióterembe. Miért is? – tehetném fel a provokatív, témaindító kérdést.

Az I. Bábos Drámaíró Versenyen tegnap este kisorsolták azt a témát, amelyből a felkért írók megírták darabjaikat. A forgatókönyv szerint ezekben a pillanatokban, azaz 8.00 óra környékén landolnak alkotásaik a két teátrum igazgatójának email-fiókjában.

A rendezők 9 és 11 óra között értelmezik a darabot, majd ebéd után 1-től 5-ig utasításuk alapján a kellékek, bábok, esetleges zenei anyagok előkészítésére kerül sor. A legfrissebb információk szerint erre már ÉRDEMES BENÉZNI! Nem beszélve a 17 órától kezdődő próbákra.

Annyit kell csupán tenni a tisztelt nagyérdeműnek, hogy a jegypénztárban befáradva megváltja jegyét a záró előadásokra. Ezzel a jeggyel három napon keresztül szinte bármikor be lehet nézni az előkészületekbe, próbákba. Ahogy korábban Lenkefi Zoltán említette: Ezt úgy érdemes, hogy nem csak bekukkant a vendég, hanem egy kicsit leül, megfigyeli, hogyan instruálja a rendező a színészt, milyen párbeszédek alakulnak ki.

Szombaton egész nap zajlanak a próbák, illetve a színházi előadások bemutatóján lehet részt venni, vasárnap pedig még délelőtt csiszolják a bábelőadásokat, hogy délután megtudjuk, mit rejt az alagút vége.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése